کسی که میخندد شدت درد را کمتر حس میکند. این نکته کشف جدیدی نیست، اما دانشمندان انگلیسی این بار به سبک حیرتانگیزی دوباره واقعیت این نکته را به اثبات رساندهاند.
خندیدن بهویژه به طور گروهی منجر به آزاد شدن ماده "اندورفین" در بدن میگردد و باعث میشود که فرد درد را راحتتر تحمل کند. این نتیجهای است که رابین دانبار از دانشگاه آکسفورد در جریان پژوهشی جدید به آن دست یافته است. در این پژوهش داوطلبان یک بار به تنهائی و بار دیگر به طور گروهی ابتدا فیلمی خندهدار و سپس فیلمی مستند را تماشا کردند. پژوهشگران مدت زمانی که هر یک از داوطلبان میخندیدند را اندازه گرفتند.
در این میان حس درد به این صورت مورد آزمایش قرار گرفت که محققین در هنگام تماشای فیلمها به دور بازوی داوطلبان دستگاه فشارسنج وصل کرده و کیسه هوای درون بازوبند را بیشتر از حد عادی باد کرده یا شیئی که دمای آن ۱۶ درجه سانتیگراد زیر صفر است را روی بازوی آنها قرار دادهاند. در این شرایط داوطلبان بایستی گزارش میدانند که تا چه حدی میتوانند درد را تحمل کنند.
به گزارش دویچهوله، آنها در جریان این آزمایشها کشف کردند که داوطلبان هنگام خنده درد بیشتری را میتوانند تحمل کنند. این پژوهشگران حدس میزنند که واکنش بدن هنگام خندیدن منجر به آزاد شدن ماده اندورفین در بدن میشود.
این ماده خاصیتی شبیه به مخدرها مانند مرفین و دیگر مشتقات تریاک دارد. اندورفین که همچنین به "هورمونهای خوشبختی" شهرت یافته، در جریان دریافت حس درد نقش مهمی دارد و سیستم دفاعی بدن را نیز تقویت میکند. مطالعات علمی دیگر در این زمینه نشان میدهد که افراد خندهرو ایمونوگلوبین بیشتری در بدن خود دارند، مادهای که بدن را در برابر عفونتهای تنفسی حفاظت میکند.
محققین همچنین احتمال میدهند که هنگام خندیدن، حبس کردن نفس به طور ناخودآگاه باعث آزاد شدن اندورفین میشود. آنها در جریان این پژوهش متوجه شدند که این تأثیر خنده هنگامی که داوطلبان به طور گروهی فیلمهای خندهدار نگاه میکردند، بیشتر بوده و تحمل درد آنها نیز در این شرایط افزایش مییافته است.